Ankis fläskfilé i ugn



Den här rätten är både lätt och uppskattad. Har haft den ett antal ggr
då jag haft tjejer hemma och bjudit på mat. Nu är jag inte någon favorit älskare
av fläskkött men det går ibland.

Ingredienser:
Fläskfilé
Basmatiris
10 dl vispgräde (jag använder riktig grädde)
Chilisås men man kan använda ketchup med, den med lite socker.
Svartpeppar
Salt
Grillkrydda
Vitlökskrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn filén i stekpanna
och krydda den med alla kryddorna. När den har
fått fin färg så lägger du den i en ugnssäker form
red av skyn med lite vatten och häll i.
Gör under tiden "såsen". Vispa grädden så den
blir lagom "fluffig" sen i med chilisås eller ketchup
och smaka av den som du själv vill ha den.
Innan fläskfilén är klar så tar du ut den och kollar
så den är nästan klar, då häller du i den "fluffiga" såsen
tillsammans med filén. Låt stå en stund i ugnen tills
såsen fått puttra ihop och blivit varm med filén.
Under tiden kokar du basmatiriset.

Ta sen upp filén när den är klar. Skiva tunna skivor eller
som du vill ha den. Lägg på ett långfat. Häll upp såsen
i en såsbringare och servera till det kokta färdiga riset.
Gör gärna en sallad till!



Kommentera här: