Ankis lätta thaikyckling





Jag har ju personligen en stark känsla för thai och kina mat
och skulle nog kunna leva på det om jag fick bestämma själv.
Gillar lite "het" mat, men det får inte ta över smaken.
Den här rätten är hur enkel som helst och går fort att göra
vilket jag gillar. Och dessutom god, du kan göra den både
stark och svag, det bestämmer du själv.

Kycklingfileér
Röd Curry pasta (finns på affärerna bland asiatiskt) 
1-2 burkar Kokosmjölk (som ovan)
1-2 röda paprikor
1 purjo
Salt
Basmati eller Jasminris
Färska kryddor om du vill garnera fint.

Skär fileérna i bitar och bryn dom i stekpannan
Lägg i en gryta. Skär paprikorna i bitar lite tjockare.
Skär purjon.
Häll i kokosmjölken och smaka av
med den röda currypastan, ta lite i början
för den är stark. Lägg i grönsakerna och koka ihop.
Salta efter behag. Om du tycker såsen eller grytan
blir för blaskig så red av med maizena.
Servera till ris och ev en sallad till!

Kommentera här: