Inlagd sill
Sill i olika smaker är bara ett måste. Men det spelar ingen roll,
vad man än säga så är den inlagda godast.
Ingredienser:
8 urvattnade sillfiléer
Ättikslagen:
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar i skivor
1 morot i skivor
15 kryddpepparkon ca
2 lagerblad
Garnering:
1 rödlök i ringar
ett par krossade kryddpepparkorn
Koka upp ingredienserna till ättikslagen.
Låt den kallna.
Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen.
Låt stå i kyl minst ett dygn.
Servera sillen skuren i bitar i lag färgad med rödbetsspad.
Garnera med rödlök i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn
Bekvämt alternativ som också är gott:
Lägg upp inlagd sill från burk i en serveringsskål. Garnera med ringar av purjo- eller rödlök.