Kanel- och kardemummatryffel

tryffel170

Blir 20–25 tryfflar ca.

1 kanelstång

1 tsk kardemummakärnor

1,5 dl vispgrädde

1 tsk honung

200 g mjölkchoklad, ganska fint hackad

175 g mjölkchoklad

till doppning

Flagad mandel

och pärlsocker

till dekor

 

Gör så här:

1. Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt.

2. Koka upp grädden med honungen och kryddorna. Låt kryddorna ligga och dra en stund så att grädden tar smak.

3. Ge grädden ett nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över den hackade chokladen i en bunke. Rör tills all choklad smält och tryffeln blivit slät och blank. Låt svalna och ställ sedan tryffeln i kylen att stelna.

4. Ta ut små kulor ur den hårda massan med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda.

5. Smält den resterande chokladen i mik ovågsugn eller över vattenbad.

6. Doppa kulorna i den smälta chokladen och dekorera dem eventuellt med flagad mandel och pärlsocker. Låt stelna och förvara sedan kallt.

Kommentera här: