Kärleksmums



Ingredienser:

150 gr smör
2 ägg
3 dl socker
1.5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Glasyr:

75 g smör
1-2 msk kallt kaffe
2 tsk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker

Garnering:

Färgat strössel (karamellströssel)


Smält smöret/margarinet i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker.
Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
Grädda i ugn vid 225° c, 10-15 minuter.
Strö lite socker på ett smörpapper.
Stjälp upp kakan.
Dra av papperet.
Pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar.
Låt kakan kallna.

Glasyr:

Smält smöret och rör ner de övriga ingredienserna.
Bred glasyren över den färdiga kakan och strö över kokos.

Skär i fyrkantiga bitar.


Kommentera här: