Yoghurt och saffranskola



1/2 liter yoghurt
1/2 liter socker
0,5 dl mandelflarn
0,5 dl hackade osaltade
cashewnötter
0,5 g saffran upplöst i 2 tsk varm mjölk
2 msk finhackade pistagenötter
2 msk kardemummakärnor

Oj, oj, den här är god! Låt yoghurten rinna av i en ren handduk över kvällen. Det är inte så bökigt alls. Låt den rinna av bara! Den avrunna yoghurten, socker, mandlar och cashewnötter ska sen försiktigt värmas i en tjockbottnad kastrull, rör hela tiden. Du får snygga muskler!

När blandningen lossnar från sidorna – det tar minst 45 minuter – blandar du i den saffransgula mjölken. Blanda väl! Ner med smeten i en ugnspanna som är ungefär 20x20 cm och platta till ytan. Mortla pistagenötter och kardemummakärnor och strö blandningen över kolan. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.

Kommentera här: