Berlottisallad



1 Burk Berlotti bönor (Italienska)
3 Röda lökar
1 Burk majs
Gurka
Feta ost med oliver och vitlök
Vitlöksdressing eller egen se recept nedan.

Blanda ihop allt i en salladsskål. Om du använder fetaost med vitlök
så häll i allt även med oljan, den är god och ger god smak.
När du blandat i allt i salladsskålen häller du dressingen och rör om.
Om du inte vill köpa dressing så bruka rjag göra en egen:

Olivolja eller annan passande olja
Pressade vitlökar
salt och peppar
Rör om ordentligt och häll över salladen, rör om. Låt stå en stund!

Ankis Thairäkor





1 -2 paket oskalade eller skalade räkor
Bäst är om man får tag i tigerräkor, finns kokta på ICA. Nu använde vi vanliga
inte alls bra.
Citrongräs (finns i alla asiatiska butiker, här använde jag Lime Leaves som finns i alla
affärer.
Purjo
Fisk olja (fish sauce) Finns i alla butiker.
5-7 klyftor vitlök
Olja
Basmatiris

Skär vitlöken i skivor, likaså med purjon. Bryn i stekpanna eller wook tillsammans
med olja, jag brukar inte vara snål med oljan eftersom jag gärna vill ha lite "sås".
När dom fått lite färg har du i räkorna som bara får bli varma annars blir dom lätt sega,
krydda på snabbt med fisksåsen och citrongräset. Smaka av för citrongräset är rätt starkt.
Serveras med Basmatiriset!

Man kan gärna byta ut till andra grönsaker som passar till detta. Gillar man inte stark mat
bör man se upp med kryddningen!

*Fiskoljan/såsen används flitigt i asiatiska länder i stället för salt och är väldigt nyttig.