Fläskfilé med gorgonzolasås
8-1000 g fläskfilé
salt och peppar
6 portioner potatismos
2 äggulor
Sås:
1 liten gul lök, hackad
ca 125 g gorgonzola
75 g smör
2 tsk ljus dijonsenap
1 msk grädde
Värm ugnen till 250-275°. Putsa filén och dela den i sex bitar. Platta ut dem till biffar. Krydda med salt och peppar. Blanda potatismoset med äggulorna.
Blanda lök, smulad ost och smör i en kastrull, hetta upp sakta och rör tills osten smälter. Smaka av med senap och runda av med grädden. Såsen ska inte koka, bara bli genomvarm.
Spritsa potatismoset runt kanten på ett ugnsfat. Gratinera högt i ugnen tills moset får färg. Stek köttet klart i en panna med matfett. Lägg upp köttet på fatet och slå såsen över.
Receptet är för ca 6 portioner!