Fläskfilé med gorgonzolasås



8-1000 g fläskfilé
salt och peppar
6 portioner potatismos
2  äggulor


Sås:
 1 liten gul lök, hackad
 ca 125 g gorgonzola
 75 g smör
 2 tsk ljus dijonsenap
 1 msk grädde

Värm ugnen till 250-275°. Putsa filén och dela den i sex bitar. Platta ut dem till biffar. Krydda med salt och peppar. Blanda potatismoset med äggulorna.

Blanda lök, smulad ost och smör i en kastrull, hetta upp sakta och rör tills osten smälter. Smaka av med senap och runda av med grädden. Såsen ska inte koka, bara bli genomvarm.

Spritsa potatismoset runt kanten på ett ugnsfat. Gratinera högt i ugnen tills moset får färg. Stek köttet klart i en panna med matfett. Lägg upp köttet på fatet och slå såsen över.

Receptet är för ca 6 portioner!

Kommentera här: