"Hot" Brysselkålsgratäng



550 g brysselkål (Findus tex)
1,5 msk margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl grönsaksbuljong
1,5 dl  riven ost, jag föredrar en stark ost
0,5 krm paprikapulver
4 droppar tabasco (eller efter smak)
0,5 dl matlagningsvin
1 pkt bacon knaperstekt och avrunnet
Krydda efter smak hur stark du själv vill ha.

Gör så här:

Koka brysselkålen. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med vätskan under omrörning. Tillsätt osten (spara 2 msk) och låt såsen kok några minuter. Krydda. Lägg brysselkålen i en smord ugnssäker form. Stek upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper, strö det över brysselkålen sedan. Häll över ostsåsen. Strö på mandeln och osten. Gratinera i ca 25 minuter 225°
Till ca 4 portioner.

Kommentera här: