Pannbiff med lök & gräddsås



Här är en klar favorit av min husmanskost. Tyvärr kanske
man gör den alltför sällan trots att det är så enkelt.

Nötfärs
Grädde 10 dl (ingen light)varav 5dl till såsen
Ägg
Hackad rå lök
Salt och svarpeppar
Lingon
Svart vinbärsgelé

Lägg färsen i en bunke/skål.
Blanda i ägg/äggen.
Sen i med hackad lök och häll på grädden eftersom.
Krydda.

Forma pannbiffarna och stek dom i stekpannan. Lägg över i en form.
När dom är klara börja med såsen.

Sås:

5 dl grädde
Maizena
Svartvinbärsgelé (kan uteslutas)
Soya
Kalvfond

Häll grädden i en liten såskastrull.
Dutta i kalvfond efter smak.
Ha i svartvinbärsgelé om så önskas för att "bryta" av lite.
Red av med maizena tills den är lagom "såsig"
Ha i lite soya om man vill ha lite mera färg.

Serveras med kokt potatis och saltgurka eller en sallad.

Kommentera här: