Skinkstek
1 kg skinkstek
1 tsk salt
1 krm malen svart- eller vitpeppar
Sås:
all sky
½ dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
Salta och peppra på botten av en ugnssäker form.
Lägg skinksteken i den ugnssäkra formen med den feta sidan upp.
Salta och peppra ovanpå och strö eventuellt även samma kryddor du strödde på bottnen.
Stick i en köttermometer så att spetsen kommer i mitten av köttet.
Ställ in i 175 grader varm ugn tills termometern visar 75 grader. Det tar ca 1 ½ timme.
Ta upp steken och låt den stå 10-15 min för att den ska bli lättare att skära.
Skär upp steken i ½ cm tjocka skivor.
Sås:
Vispa ut mjölet i lite av skyn. Vispa i resten av skyn, grädden och mjölken. Rör i kalvfond och låt koka upp. Smaka av. Låt puttra ett par minuter.