Havrekanelrutor
Testade en ny sorts långpannekaka, och här hemma gillade vi verkligen den! Saftig, god och luktar väldigt gott i ugnen och den påminner mycket om äppelkaka men den här är utan äpplen.
Jag använder riktigt smör för att få fram smaken.
100 gram smör smält
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Topping
200 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker vitt i en bunke. Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
Fördela degen jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Blanda ingredienserna till toppingen och fördela/smula med fingrarna den ovanpå degen i långpannan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. OBS! Tänk på att olika ugnar varierar i värme!!!