Bakad potatis med ädelost
Bakad potatis älskar verkligen jag, just för att man kan ha så många olika fyllningar. Och sedan så sköter
den sig ju i stort sett själv, vilket är jättebra:) Vanligast är ju fyllningar med räkor, skinka osv...men nu har
jag valt ädelost, vill man vara lyxigare tar man en äkta Gorgonzola.
2 st stora bakpotatisar
150 g bladspenat
2 st vitlöksklyftor
1 msk Svenskt Smör från Arla
125 g Kvibille gräddädel eller Gorgonzola
1 dl Arla Köketlätt crème fraiche
1⁄2tsk salt
1 krm svartpeppar
Vill man ha mera utav såsen/fyllningen så gör man mera av allt, det gör jag alltid.
Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45-60 min. Tina ev spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Grov riv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min