Boeuf bourguignon
600 g benfritt nötkött ,högrev eller bog
Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1⁄2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 st lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1⁄2 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 st steklök
2 st vitlöksklyftor
Svamp för dom som vill ha i det.
Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 - 2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen om du har det i. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör & rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis/klyftpotatis/pressad potatis det som du helt enkelt vill ha.