Boeuf bourguignon

 
Det här är en mustig gryta men jättegod och älskad av många. Receptet är för ca 4 personer så vill man
ha mer än det som står här är det bara att öka.
 
 

600 g benfritt nötkött ,högrev eller bog

Arla® Smör-&rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 12 msk vetemjöl

1 msk tomatpuré

3 st lagerblad

1 tsk timjan

2 dl rödvin

2 12 dl köttbuljong

100 g rökt sidfläsk

8 st steklök

2 st vitlöksklyftor

Svamp för dom som vill ha i det.

 

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 - 2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen om du har det i. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör & rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis/klyftpotatis/pressad potatis det som du helt enkelt vill ha.

Kommentera här: