Köttfärsgratäng med potatis

 
 
Den här gratängen är en som jag gjort i många år och så himlans enkel och god.
Jag använder mig också här av "riktig" grädde. Kan inte säga för exakt hur många
personer det är för utan jag tar på ett ungefär.
 
500 g Nötfärs
Ca 10 potatisar
5 dl grädde
1-2 dl mjölk
2-3 pressade vitlökar
Salt
Grovmalen svartpeppar
Riven Västerbottenost, men går bra med annan också.
 
 
Smöra en form. Skiva potatisen i tunna skivor.
Stek nötfärsen och krydda med salt och peppar.
Börja med att lägga lite av den skivade potatisen i botten på formen
och varva med den brynta nötfärsen. Pressa vitlöken över något
av lagrena. Häll i grädde och mjölk som du tycker ser lagom ut. Den
ska inte bli för torr.
Sist på med den rivna osten.
In i mitten av ugnen ca 175 -200 gr och känn på potatisen så att den är mjuk
Då är den klar att serveras.
 
Serveras med en sallad till.
 
 
 

Kommentera här: