Lax i ugn

 
  • 1 kg lax med skinn, färsk och rensad
  • mjölkfritt margarin till långpannan
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk citronpeppar
  • 1 1/2 dl klippt dill
  • 4 dl havrebaserad grädde
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite margarin. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Krydda skinnet med salt och citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 25 minuter.
  3. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen. Häll grädden runt om. Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter.
  4. Servera med pressad potatis, majs och citronklyftor.

 

Tänk på att alla ugnar varierar i värme så man får ha lite koll själv!

Kommentera här: