Pannbiff med lök och potatis

 
Nötfärs
1-2 ägg beroende mångd nötfärs
Grädde (Ej light)
Salt
Vitpeppar
4 gula lökar
Potatis
Gurka (saltgurka, bordsgurka eller vanlig)
 
 
Lägg nötfärsen i en bunke.
Hacka 1 stor gul lök
Lägg i bunken och blanda ihop.
1-2 ägg i blandningen och rör ihop igen
Krydda och i med 5 dl grädde till 0,5 kg nötfärs
Blanda ihop.
 
Gör sedan pannbiffarna i den storlek du vill ha och stek dom i stekpannan.
Många gör i ugn men det är något jag inte gillar.
Koka potatisen.
 
Skär resterande lökar i skivor och stek dom när pannbiffarna är klara och
lägg dom ovanpå biffarna.
 
Serveras med pressad potatis eller kokt. Gärna någon gurka.
Jag brukar också göra pepparsås till men inget man behöver utan kan
med fördel göra lite extra sky.
 
 
 

Kommentera här: