Tex-Mex Kyckling med ris och Tzatziki

 
Ibland är man bara så lat, iallfall så här efter en helg i Stockholm då vi firade
vår 7 års-dag. Man har ingen direkt lust att ställa sig vid spisen i värmen hemma
och tillaga något långkok eller avancerad mat. Så det fick bli något som jag kanske
är lite emot och det är bl.a färdigmat och frysmat. Vi köpte "Stinas kyckling, Tex-Mex".
Riktigt Ok faktiskt men dock inte så mycket "kött" direkt. men det gick i.
 
1 Paket  Stinas Kyckling "Tex-Mex"
Ris (Jasmine, Basmati eller Uncle Bens)
Grekisk Youghurt
2 vitlöksklyftor
Gurka
Olja
Vinäger
Salt
Finmalen svartpeppar
Valfria grönsaker eller gör en sallad.
 
Värm ugnen till 200 grader och ställ in "paketet" med kycklingen längst ner i ugnen.
Låt stå ca 50 min (varierar på tid med olika ugnar)
Förbered riset och följ paketets anvisningar.
Börja gör i ordning tzatzikin.
Häll i den grekiska youghurten så mycket som du vill ha i en skål.
Pressa vitlökarna. Häll på lite olja och vinäger.
Grov riv gurkan och lägg i.
Salta och peppra efter smak.

Kommentera här: