Pepparkakskärleksmums
3 ägg
2 ½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
50 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
1 ½–3 msk vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan.
6. Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Blir ca 20 bitar