Jamie Olivers spagetti med räkor och ruccola

Ingredienser


450 gram spaghetti
1 st olivolja, extra virgin
2 st vitlöksklyfta(or), finhackade
1,5 st röd chilifrukt, torkade och smulade ca
400 gram nordhavsräkor , stora
vitt vin, 1 glas
2 tsk soltorkade tomater, puré av, (eller 6 finhackade soltorkade tomater
1 st citron(er), skal och saft
2 knippa(en) rucola, grovt skuren
havssalt
svartpeppar, nymalen

Näringsvärde
Kcal: 691
Protein: 40 gram
Fett: 17 gram
Kolhydrater: 85 gram
Tillagning

1. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan.

Foto och recept kopierat från "Tasteline"

Kommentera här: