Risoni med räkor

En enkel rätt som jag tycker påminner lite om risotto. En pasta jag verkligen börjat tycka om.


*500gr Risoni (Barilla)
*1 purjolök
*1 stor påse bladspenat
*Skalade räkor (går bra med färdigskalade frysta)
*Asiatisk sweet & Sour Chili
*Salt
*Vitlökspeppar
*Olja

Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Salta.
Skiva purjolöken och skölj bladspenaten.
Skölj även av dom färdigskalade räkorna.
När risonin är klar häll av vattnet i ett durkslag. 
Bryn purjon i olja. Lägg i räkorna och bladspenaten. Krydda med vitlökspeppar. 
Blanda ihop risoni, purjon, bladspenat. Krydda mer med vitlökspepparn tills du tycker smaken är bra. Häll i sweet & sour chilin efter smak.
Servera!

Kommentera här: