Chokladkaka



Den här sockerkakan smakade jag på jobbet och den bara föll jag för.
Smälter liksom i munnen och blir nästan godare när den får stå någon dag,
dessutom är den lätt att göra och då blir det ännu roligare.

Ingredienser:

2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 1/2 dl kokhett vatten
150 g smält margarin

Ugn:

175 grader, 40 minuter

Beredning:

Smöra och bröa en rund form.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao i en skål.
Smält margarinet
Koka upp vattnet
Vispa ägg och socker i en skål, häll i det torra ingredienserna, margarin och vatten.
Blanda om.
Häll smeten i formen.

Serveringstips:

Sikta florsocker över den kalla kakan före servering.
Vispad grädde i skål är gott till.
Dela ex konserverade persikor i klyftor och ha i skål - eller välj annan frukt
du gillar.
Perfekt kaka med tillbehör på buffébordet då det kan vara svårt att beräkna
hur mycket tårta som kommer att gå åt.

Satsen går utmärkt att dubbla!