Kyckling i sötsur sås

 
En mycket lätt och god rätt som kanske tar en stund att göra men som uppskattas väl.
 
För ca 6 pers:
 
Kycklingfiléer på ca 1 kg
2 Burkar Uncle Bens Sötsur sås
Ris av valfri sort
Salt
Grovmalen svartpeppar
Vitlökspulver
Smör/margarin
 
Börja med att bryna kycklingfiléerna till en fin färg och krydda dom i en stekpanna.
När dom fått färg så sänker du värmen och fyllar på med vatten så dom får puttra
i ca 1 - 11/2 timme, fyll under tiden på med vatten/ späd kycklingfiléerna.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. När riset är klart ställ åt sidan.
När kycklingfiléerna är klara lägg över dom i en form.
Häll i Uncle Bens sås i stekpannan och på med lite vatten för att dryga ut såsen
så den blir lite lösare och dessutom blir det mera sås.
Låt puttra ihop och häll sedan över det på filéerna i formen.
 
Klart att äta. Serveras med riset och eventuellt en sallad till!
 

Kommentera här: