Saffransbullar med vaniljfyllning

Dessa är bara så goda och smälter i munnen, själv kommer jag aldrig mera göra lussebullar som hur man än gör dom alltid blir torra.
Vetedeg ca 50 st (jag fick 75 st stora) :

1 pkt jäst

150 gram smör

5 dl mjölk

2 kuvert med saffran

1 1/2 dl socker

1 burk ( 250 g) kvarg

1/2 tsk salt

1 ägg

cirka 15- 16 dl vetemjöl

 

Vaniljfyllning:

200 gram rumsvarmt riktigt smör

3- 5 msk vaniljsocker

1 1/2 dl socker

 

Garnering :

Vispat ägg och pärlsocker

 

Gör bullarna så här :

 

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret. Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader. Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen : Rör ihop samtliga ingredienser. När degen jäst färdig , dela i två delar och kavla ut på mjölat bord. Cirka 30* 60 cm Bred över fyllningen och rulla ihop och skär lagom stora bitar och lägg i bullformarna. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225- 250 grader, och vispa upp ett ägg. Pensla bullarna försiktigt innan de ska gräddas och strö över pärlsocker,

Grädda i cirka 8- 10 minuter tills bullarna fått en fin färg.