Saftiga frallor/frukostbröd med ägg

100g smör
3 dl standardmjölk
2 dl kallt vatten
50g färsk jäst
2 tsk salt
2 ägg
3 msk strösocker
Vetemjöl special (ca 13 dl)

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader varm men gärna lite ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, ägg och socker och blanda runt. Tillsätt sedan vetemjöl under knådning. Måttet är ett ungefär, jag mäter nästan aldrig mjöl utan provar mig fram. Degen ska bli smidig och inte klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl för då blir brödet lätt torrt. Kör degen i maskin ca 7-10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Forma till runda små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda dem sedan ca 7-10 minuter i ugnen. De ska få en fin färg. Tider är beroende på ugn så håll koll på dem mot slutet av gräddningen.

Jag brukar alltid göra dubbel sats. Brukar bli ca 47 st men jag gör dom lite större.



1 Conny:

skriven

Jättegott och duktig fånga bilder 👍🏻👍🏻👌❤❤

Svar: Tack snälla❤
Anki Klang

Kommentera här: