Fläskkotletter med gräddsås
- Benfria fläskkotletter
- Amandine potatis
- Arla Vispgrädde 5 dl
- Standard mjölk
- Touch of Taste kalvfond
- Soya
- Ekologisk svart vinbär
- Salt
- Grovmalen svartpeppar
- Salt
- Paprika krydda (stark)
- Vatten
- Maizena för bruna såser
Stek kotletterna och krydda. När de fått fin färg sänk plattan och fyll på med vatten.
Lått puttra på svag värme 1-2 timmar. Fyll på med vatten då och då. Får ej puttra torrt.
Mit slutet koka potatisen.
Häll grädden i en liten kastrull och lite mjölk. Lägg i 2-3 msk svartvinbär. I med lite kalvfond och soya. Salta lite. Låt puttra ihop och smaka ev av med mera svartvinbär. Häll i lite maizena efter hur du vill ha såsen. Jag föredrar tunnare. Puttra ihop. (Vispa så det inte kokar i botten)
Kotletterna serveras med potatisen och gärna saltgurka till.