Kasslergratäng med ananas & curry

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g kassler
  • 1 burk ananasskivor
  • 1 msk curry
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • ris
  • grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär sköljd purjolök i tunna strimlor. Strimla paprikan. Häll av ananasen.
  3. Fräs purjolök och paprika i olja. Krydda med salt, peppar och curry.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  5. Skär kasslern i centimetertjocka skivor. Lägg kassler och ananas omlott på grönsakerna.
  6. Blanda vispgrädden med chilisås. Slå såsen över kasslern och ananasen. Strö över osten.
  7. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Servera med ris och sallad.

Kommentera här: