Lasagne
- Nötfärs
- 2 pkt krossade tomater med vitlök
- 1 liten burk majs
- Mjölk
- Maizena för ljusa såser/stuvningar
- Ketchup
- Smör
- Lasagne plattor (Barilla)
- Salt, vitpeppar och grovmalen svartpeppar
- Gratängost
Smörj en form. Stek nötfärs och krydda den efter smak. Lägg i gryta/kastrull. Häll i krossade tomaterna. I med majsen och ketchup. Låt puttra ihop. Ställ åt sidan.
Häll i mjölk i en kastrull efter hur lös lasagne du vill ha, mellan 0,5 l - 1 l. Krydda lite till med salt och peppar. När mjölken börjar små puttra häll i maizena. Låt såsen inte bli för tjock utan lagom.
Häll lite sås i formen. Lägg på lasageneplattor och lägg på köttfärssåsen och ost. Lägg ytterligare ett lager lasagneplattor, sås, köttfärs och ost.
Ställ in i ugnen på 220 gr / 225 grader i 30-45 min beroendes på ugn. Titta till och känn på den så plattorna är mjuka.
Servera med en lätt sallad till med citronolja!