Choklad och kokosrutor



Choklad och kokosrutor

Hittade det här receptet på nätet och tänkte "den här kakan måste jag bara testa, jag är ju ingen älskare av kokos direkt, men den här är en höjdare. Ingen kaka för den som vill banta direkt, massor av socker och sött.
Den är lätt och går fort att göra och det passar mig utmärkt när man bara vill "slänga ihop" något lätt. Kakan blir nästan lite som en kladdkaka, men är som godis.

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör

Kokostosca
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Smält smöret och rör ner det. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter.

Blanda ingredienserna till kokostoscan i en kastrull och koka ihop toscan i 5 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna en stund. Bred ut kokostocan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt, skär i rutor. Förvaras i kyl.