Fullkornsfrallor

Dom här testade jag idag som jag tagit recept från "Fredriks fika". Helt underbara frallor, t. om godare än mina grötfrallor.
Jag hade ingen honung hemma så jag tog sirap istället. Gick lika bra. Nästa gång blir det med honung!
Jag fick ut 24 frallor av detta recept och dom blev jättefluffiga. Nästa gång blir det sjäkvklart en dubbel sats!
Som topping valde jag vallmofrö.


50 g jäst
\n2,5 dl vatten
\n2,5 dl mjölk
\n2 msk honung
\n13 dl vetemjöl special fullkorn
\n2 tsk salt
\n100 g rumsvarmt smör
\n
\nPensling :
\n1 ägg
\nFröer: vallmo, sesam eller pumpafrön.
\n
\nGör så här:

\n1. Smula jästen i en bunke.  Ljumma upp vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt)
\n2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, mjöl och salt och börja arbeta ihop degen.
\n3. Tillsätt smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken.
\n4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter.
\n5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 30 lika stora delar. Rulla till runda frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
\n6. Sätt ugnen på 250 grader.
\n7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över valfria frön.
\n8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg.
\n9. Låt svalna på galler, sedan är det bara att provsmaka. Frallorna går utmärkt att frysa och ta fram till frukost.