Spagetti med krämig linssås
Då jag försöker äta sundare så använder jag bönpasta. Receptet är för 4 personer.
- 3-4 dl röda linser
- 1 burk krossade tomater (Kung Markatta) valde jag denna gång
- 3 pressade vitlökar
- Knorrs veganska fond
- Salt
- Grovmalen svartpeppar
- Chiliflakes
- 4 msk tomatpure + lite hot ketchup om man vill
- Rapsolja
- Bönpasta spagetti
- 1 fp Planti grädde (vegansk)
- 1 påse färsk baby spenat
- Mjölkfritt margarin (veganskt)
Hetta upp en gryta med olja. Pressa ner vitlöken och tillsätt tomatpure och krossade tomater. Krydda och puttra på mellanvärme ett par minuter. Häll i grädden och rör om. Tillsätt linserna och babyspenaten. Rör om. Låt puttra 30-45 min på mellanvärme och rör om mellan varven. Krydda mera om behövs. När linserna är mjuka är såsen klar.
Koka pastan enligt anvisning 7-9 min. Jag kokar ca 10 min. Häll över i ett durkslag så vattnet rinner av. Lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt lite margarin och blanda ihop.
Klart att servera!