Sega Hallonrutor



Här kommer ytterligare ett enkelt recept och en riktigt god
kaffekaka. Lite lagom seg så där, gör verkligen skäl för namnet.
Jag brukar använda mig av riktigt smör, men idag tog det slut så
det fick bli 100 gr smör och 100 gr margarin och det blev inte
lika bra som med riktigt smör tycker jag. Men smaken är olika.

Ingredienser:

200 g smör
6 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2-3 dl färska eller frysta hallon (ca 150 g)
50 g mandelspån

Smält smöret i en större kastrull (som smeten sedan blandas i). Låt smöret svalna något och blanda i socker, mjöl, vaniljsocker och ägg.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Strö över hallon och mandelspån. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter.

För över bakplåtspappret på köksbänken. Vänd bakplåten uppochner över kakan. Låt svalna i en timme. Ta bort plåten och låt kallna helt.
Skär sen i rutor ca 4 X 6 st.




Innan dom ska in i ugnen ser det ut så här

Kommentera här: