Baconlindad kyckling med grönpepparsås

1 kg kycklingfilé
200 g philadelphiaost
1 krm salt
3/4 msk grönpeppar
2 pkt bacon

3 dl matlagningsgrädde
3 dl vispgrädde
1/2-1 msk grönpeppar
1 krm salt
2 krm köttbuljongpulver
Soja

Dela kycklingfiléerna i två delar på längden. Banka ut filéerna lite mellan två plastfoliebitar. Rör ihop philadelphiaost, salt och krossade grönpepparkorn. Bred ut lite av röran på varje kycklingbit. Rulla ihop filéerna och linda en baconskiva runt om. Bryn i smör tills baconet fått lite färg och flytta sedan över kycklingen till en smord ugnsform.

Häll i grädde i stekpanna. Krydda och smaka av med krossade grönpepparkorn, salt och köttbuljongspulver. Färgsätt med soja. Låt såsen koka ihop i fem minuter och häll den sedan över kycklingen.

Gratinera i 225 grader, ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
Serveras med ris eller hasselbackspotatis och en grönsallad!
Receptet är för ca 6 personer.


Kommentera här: