Fisk med citronsås
Recept för ca 2 personer
300 g fiskfilé, ex torsk (jag väljer torsk)
Salt
Citronsås:
Serveras till:
Kokt potatis
Broccoli
Lägg fiskfiléerna i en smord form och salta fisken.
Täck med dubbelt smörpapper och baka i ugnen ca 15 minuter,
tills fisken är klar.
1 msk smör eller
margarin
2 msk vetemjöl
1 dl fiskspad
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
salt, vitpeppar
Serveras till:
Kokt potatis
Broccoli
Lägg fiskfiléerna i en smord form och salta fisken.
Täck med dubbelt smörpapper och baka i ugnen ca 15 minuter,
tills fisken är klar.
Sås: Smält smör i en kastrull och rör i mjöl.
Späd med spadet från fisken och grädde.
Koka såsen i 5 minuter.
Späd med spadet från fisken och grädde.
Koka såsen i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan och tillsätt äggulan.
Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Servera fisken med citronsåsen, kokt potatis och broccoli.