Fisk med citronsås
Recept för ca 2 personer
300 g fiskfilé, ex torsk (jag väljer torsk)
Salt
Citronsås:
Serveras till:
Kokt potatis
Broccoli
Lägg fiskfiléerna i en smord form och salta fisken.
Täck med dubbelt smörpapper och baka i ugnen ca 15 minuter,
tills fisken är klar.
1 msk smör eller
margarin
2 msk vetemjöl
1 dl fiskspad
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
salt, vitpeppar
Serveras till:
Kokt potatis
Broccoli
Lägg fiskfiléerna i en smord form och salta fisken.
Täck med dubbelt smörpapper och baka i ugnen ca 15 minuter,
tills fisken är klar.
Sås: Smält smör i en kastrull och rör i mjöl.
Späd med spadet från fisken och grädde.
Koka såsen i 5 minuter.
Späd med spadet från fisken och grädde.
Koka såsen i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan och tillsätt äggulan.
Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Servera fisken med citronsåsen, kokt potatis och broccoli.
skriven
Skitsnygg blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?