Snabbgravad lax med smak av parmesan

 
För ca 4 personer
 

4 portionsbitar färsk lax (à 200 g)

salt

2 msk salt

strösocker

2 msk strösocker

svartpeppar

1 tsk grovmald svartpeppar

Parmesansås

dill

½ dl finhackad färsk dill

Zeta Olivolja Citron

1 dl Zeta Olivolja Citron

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

50-80 g Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån eller

Zeta Grana Padano 16 mån

Zeta Grana Padano 16 mån finriven

det här med lagring bryr jag mig inte om...

Till servering:

citroner

2 citroner delade

 

 

Gnid in salt, socker och peppar i laxen. Låt stå ca 20 minuter i rumstemperatur. Torka av laxen med hushållspapper och grilla ca 10 minuter. Gör såsen, mixa dill och olivolja slätt med en stavmixer. Rör ned finriven parmesanost tills såsen får en krämig konsistens. Bestäm vilken konsistens du vill ha genom att variera mängden ost. Med mera ost blir såsen istället en god röra. Ringla parmesansås över laxen vid servering. Servera med grillad citron! (Citronen blir underbart söt i smaken när den hettas upp på grillen)

Kommentera här: