Risoni med krämig stark sås
Den här rätten blev riktigt god och den kommer jag göra fler gånger. Går fort att göra och är även lätt.
*Asian sriracha sås (riktigt stark chili/vitlök)
*1 fp ekologiska svarta bönor
*1fp ekologiska kikärtor
*1 purolök
*500gr grädde
*Sriracha sås
*Jordnötsolja
*500 gr Barilla risoni
*Salt
*Vitlökspeppar
Skiva purjon och bryn lätt i jordnötsolja. Häll i bönor och kikärtor. Jag har använt 2 fp av varje. Smaka av med srirachasåsen och vitlökspeppar. Häll i grädden. Puttra ihop. Smaka av om du vill ha mer av srirachasåsen.
Koka under tiden risonin enligt anvisning på förpackningen i rikligt med salt.
När risonin är klar häll av vattnet och rör om med jordnötsolja. Blanda sen i såsen.
Servera gärna med färsk riven parmesan eller varför inte ruccola!