Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök
Ingredienser: (4 portioner)
- 600 g potatis av fast sort
- 1 stor strimlad purjolök
- 250 g coctailtomater
- 300 g varmrökt laxfilé
- 1 ½ dl hackad dill
- smör till formen
- Äggstanning
- 3 ägg
- 3 msk riven pepparrot
- 2 dl vispgrädde
- 125 g kesella
- salt
- nymald vitpeppar
Gör så här:
- Koka potatisen. Låt kallna. Skala och skär den i knubbiga bitar.
- Dela tomaterna. Dela laxen i bitar.
- Varva potatis, purjolök, tomater och lax i en smord ugnsfast form. Strö över hackad dill.
- Vispa ihop ägg, pepparrot, grädde, kesella, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.
- Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader tills äggstanningen stelnat och fått lite färg, 25–30 minuter
Jag har inte riktigt följt detta recept utan valde mera grädde 3 dl och kvarg 1 burk. Pepparot tog jag mera och smakade av.
