Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök


Ingredienser: (4 portioner)

  • 600 g potatis av fast sort
  • 1 stor strimlad purjolök
  • 250 g coctailtomater
  • 300 g varmrökt laxfilé
  • 1 ½ dl hackad dill
  • smör till formen
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g kesella
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Koka potatisen. Låt kallna. Skala och skär den i knubbiga bitar.
  2. Dela tomaterna. Dela laxen i bitar.
  3. Varva potatis, purjolök, tomater och lax i en smord ugnsfast form. Strö över hackad dill.
  4. Vispa ihop ägg, pepparrot, grädde, kesella, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader tills äggstanningen stelnat och fått lite färg, 25–30 minuter
Jag har inte riktigt följt detta recept utan valde mera grädde 3 dl och kvarg 1 burk. Pepparot tog jag mera och smakade av.


Kommentera här: