Falukorv i ugn

En klassiker man kan göra på många vis.
Det här är mitt enkla sätt.

  • Falukorv med lite mera kött i
  • 2 fp passerade tomater
  • Olja
  • 4 gula mindre lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten burk majs
  • Ketchup
  • Stark senap
  • Ost
  • Grillkrydda och grovmalen svartpeppar
  • Potatis
Häll i förpackningarna med passerade tomater i en ugnsäker form med höga kanter. Pressa i vitlökarna. Skär löken i klyftor och lägg i. Häll i majsen. Blanda/rör ihop.
Lägg i falukorven och skär snitt så bred du vill ha korven. Häll ketchup och sensp mellan varje snitt. Lägg i ost i varje snitt. Häll sedan ytterligare ketchup och senap över hela korven. Krydda med grillkrydda och grovmalen svartpeppar. Täck korven ytterligare med ost.
Sätt in i ugnen i ca 200 gr beroendes på ugn i ca 30-40 min. Titta till då och då.
Koka under tiden potatisen.



Kommentera här: