Gambas al ajillo på mitt vis
Receptet är från "Mitt kök".
Jag har använt 1 pepparfrukt och 4 stora vitlöksklyftor samt chiliflakes.
Ingredienser
1 portion
- 4 dl fina, skalade räkor, färska svenska eller frysta grönländska, eller tigerräkor
- 2 dl olivolja eller häften olivolja, hälften solros- eller rapsolja
- 1-2 st pepparfrukt, kallas piri-piri eller peperoncini
- 1½ dl tunt skivade vitlöksklyftor
Så här gör du
- Fördela oljan i ugnsfasta keramikformar. Lägg ner pepparfrukten och vitlöksklyftorna.
- Koka i formarna i ugnen på hög värme tills det puttrar om oljan.
- Tillsätt räkorna. Låt dem bara bli varma, under någon halvminut. Längre koktid förstör hela rätten, då blir räkorna sega och torra.
- Servera rykande hett med gott vitt bröd att doppa i såsen.