Choklad och kokosrutor



Choklad och kokosrutor

Hittade det här receptet på nätet och tänkte "den här kakan måste jag bara testa, jag är ju ingen älskare av kokos direkt, men den här är en höjdare. Ingen kaka för den som vill banta direkt, massor av socker och sött.
Den är lätt och går fort att göra och det passar mig utmärkt när man bara vill "slänga ihop" något lätt. Kakan blir nästan lite som en kladdkaka, men är som godis.

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör

Kokostosca
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Smält smöret och rör ner det. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter.

Blanda ingredienserna till kokostoscan i en kastrull och koka ihop toscan i 5 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna en stund. Bred ut kokostocan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt, skär i rutor. Förvaras i kyl.


Kokosrulltårta med lemoncurd och blåbär



Det här goda receptet har jag tagit från Camillas blogg (min goda sida)

Kokosrulltårtan är fylld med lemoncurd som rörts ihop med vispad grädde,
 ovanpå detta fördelas blåbär innan tårtan rullas ihop.

Kokosrulltårta med lemoncurd och blåbär

Rulltårtebotten
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
2 dl blåbär

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kokos och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölk. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 250 grader, ca 5 minuter eller tills smeten har stannat. (Akta så den inte bränns i slutet)

Strö ut kokos på ett nytt bakplåtspapper. Vänd den nygräddade kakan upp och ner på kokospappret och dra bort bakplåtspappret från kakan. Låt svalna helt.

Vispa grädden och blanda den med lemoncurd. Bred citrongrädden över rulltårtebotten och fördela blåbären ovanpå. Rulla ihop till en tajt rulltårta. Förvaras i kyl. Ett friskt alternativ och mycket god!






Röda snittar



Botten:

200 g smör (jag använder riktigt smör)
1 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl

Fyllning:

4 ägg
2 dl strösocker
200 g malen sötmandel
100 g smält avsvalnat smör
Röd karamellfärg, du kan använda vilken färg du vill
Florsocker

Gör så här:
Rör smör, socker och ägg och tillsätt vetemjölet.
Kläm ut degen i botten på en långpanna. (Jag valde en mindre)
Vispa ägg och socker till fyllningen. Rör ner mandel, smör och
några droppar karamellfärg. Bred ut över bottnen.
Grädda kakan i 200 grader ca 15-20 min beroendes på ugn.
(Jag valde 20 min och längst ner i ugnen)
Ta ut och låt svalna. Skär i trekanter, det gjorde inte jag,
utan skar i rutor av ren bekvämlighet! Sikta över florsocker.


RSS 2.0