Pastasallad med kassler

* 500 gr pasta

* 1 st purjolök
* 500 gr kassler
* Baby spenat
* Olivolja med smak av chili & vtlök
* Valfria kryddor

Koka pastan enligt anvisning.
Skär kassler i bitar
Purjon skärs i skivor

När pastan har kokat klart så skölj den i kallt vatten. Lägg i stor skål alt. Pastaskål.
Blanda ihop alla ingredienser. Häll på oljan och smaka av med kryddor.

Naturligtvis väljer du mängd själv. Går bra att halvera ovan mängd till vara 2 personer.

Riktigt god rabarberpaj med smuligt täcke och vaniljsmak

Ca 6 port

150 gr smör
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl strösocker

Fyllning:

400 gr Rabarber
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda ihop dom torra ingredienserna. Rör ner dem i smöret och blanda till en smulig massa.
3. Skär rabarberna i mindre bitar. Blanda dem i potatismjöl och vaniljsocker.
4. Lägg hälften av smuldegen i en pajform. Ca 18X25 cm eller ca 22 cm i diameter.
5. Fördela rabarberna över och strö därefter på resten av smuldegen.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min. Servera den ljummen med vaniljsås eller glass.