Kyckling med babyspenat

Enkelt och gott för den som gillar lite annorlunda smak mot det Asiatiska hållet. Lite av en favorit här hemma och passar även utmärkt att ha i matlådan till jobbet.


Nedan är vad du behöver:

*Kycklinginnerfileer
*1-2 påsar babyspenat
*4-6 morötter
*2 Pressade vitlöksklyftor
*Sesamolja
*Vatten
*Salt och grovmaken svartpeppar
*Basmatiris
*Asiatisk soya

Skala morötterna och skiva dom i tunna långa skivor. Går bra att skiva tunna med osthyvel.
Stek kycklingen och krydda. I slutet när dom fått färg tillsätt sesamolja och lite vatten. Lägg över i en avlång serveringsform.
Stek babyspenat tillsammans med pressad vitlök, morötter, salt och socker. Sist i med soyan. Häll över i formen och blanda.

Serveras gärna till basmatiris eller jasminris.
Stekte allt i jordnötsolja.

Högrevsburgare med karamelliserad lök

Här har jag faktiskt köpt färdiga högrevsburgare som jag lade i chilimarinad. Grillade sen i grillen (OBH Nordica Optigrill) som ger ett jättebra resultat. Saftigt och gott och köttet blir perfekt.


Stekte gul lök så den får en lätt brun färg. Salt, socker och vit balsamvinäger gör löken jättegod.

Dressing till hamburgare och vad du själv vill ha på och till avgör du själv.

När jag grillat burgare klara kryddade jag med grovmalen svartpeppar.

Så enkelt och gott!