Spagetti med Amerikansk BBQ bacon

Dom här baconen har blivit lite av en favorit här hemma pga den lite annorlunda smaken. Den sätter lite extra krydda när man äter den med spagetti.

Jag har inte direkt mätt upp för antal personer med nedan är för ca 4 portioner.

*500 gr spagetti
*1 påse baby spenat
*3 mindre vitlöksklyftor
*3 paket Amerikanska BBQ bacon
*Lite salt

Koka spagetti enligt anvisning
Dela baconen så dom blir halva. Jag brukar klippa rakt av med sax går fortare.
Lägg baconen i stekpannan från det att den är kall och vrid på högsta värme tills du märker det börjar fräsa i pannan. Sänk till lagom värme.
Lägg dom färdiga baconen i en mindre form eller hur du vill servera dom.
Lägg i spenaten i baconfettet. Pressa vitlöken över och salta.
Häll sedan det över den färdiga pastan som du redan hällt av allt vatten.
Blanda och tillsätt lite olivolja och blanda igen.
Servera till pastan.
Enkelt och gott!

Kycklinginnerfile med jordnötssås

Det här är en rätt som går fort att göra och passar jättebra i matlådan till jobbet likväl som att bjuda på. En av mina favoriter.


* Kycklinginnefileer (Svensk Kronfågel)
* 2 burkar Sataysås (finns bland Asiatiska produkter på ICA)
* Basmatiris eller Jasminris
* Kryddor efter din egna smak. Jag har valt vitlökspepparmix
* Vatten att späda ut såsen

2 burkar av Sataysåsen är för ca 4 personer.

Koka riset efter anvisning på paketet.
Stek fileerna i olja i stekpanna och krydda.
Lägg sedan i en form.
Häll sedan över Sataysåsen i skyn som är kvar och späd ut med vatten så den blir lösare om så önskas.
Häll över spsen i formen med fileerna.

Serveras med det kokta riset.
Enkelt och supergott!

Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås, det är något man bär med sig från sin bardomstid. Minns doften när mamma stod i köket och gjorde i ordning det. 

Det är för mig husmanskost.

Stekt fläsk
Potatis
4 gula lökar
Mjölk
Ljus Maizena för redning
Salt
Peppar

Koka potatisen.
Stek fläsket och krydda om så önskas
Hacka den gula löken och lägg i en skål.

När fläsket är klart så spar "skyn" och lägg ner den hackade löken och bryn snabbt på stark värme.
Häll sedan över den i en kastrull. Tillsätt mjölk efter behov. Salta och peppra. Red av med maizena. Låt puttra ihop.

Servera det stekta fläsket med potatisen och löksåsen.
Enklare än så här kan det intevbli och supergott på köpet!

Jag kryddade fläsket med kött och grillkrydda för att få lite extra smak.