Pasta Carbonara

 
Foto: http://receptlchf.blogspot.se
 
 
LCHF-Pasta Carbonara (2 portioner):

Pasta:
4 ägg
1,25 dl färskost
1/2 dl fiberhusk

Carbonara-sås:
2 pkt tärnat bacon
1/2 gul lök
3 ägg
1 dl grädde
100 g riven parmesanost
Smör och olivolja att steka i

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggen poröst
3. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
4. Låt svälla i ca 10 minuter
5. Vispa igen
6. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt.
7. Grädda i ca 10 minuter
8. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor (som spaghetti) av degen
9. Fräs bacon och lök i lite smör och olivolja
10. Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost i en skål
11. När baconet är knaperstekt, rör ner pastan och låt den bli varm
12. Stäng av värmen på plattan och rör ner ägg-blandningen i stekpannan
13. Vänd försiktigt runt pastan i såsen och se upp så att såsen inte stelnar i botten
14. Strö över grovmalen svartpeppar och servera gärna med vitlöksbröd till



 
 
 
 

RSS 2.0