Fläskkotlett med Jensens pepparsås

 
 
Fläskkotletter utan ben (6st)
Potatis
Salt, peppar
Vitlök
Olja
 
Stek fläskkotletterna och krydda. Låt dom få färg.
Sänk värmen och häll på vatten och låt puttra i ca 1 1/2 timme
Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg på stor plåt med bakplåtspapper.
Krydda på med salt och grovmalen peppar och pressa 2 vitlökar eller
så många du vill ha lägg över. Dutta på med olivolja. Rör ihop med
händerna så allt blandas med potatisen.
När ca 40 min är kvar av den den "puttrande" tiden med fläskkotletterna
så sätter du in plåten med potatis i ca 175 grader.
Under tiden så fyll på med vatten i stekpannan och späd samtidigt.
 
Värm Jensens pepparsås och glöm inte att späda den med 2,5 dl grädde.
Servera en sallad till!