Pasta i ugn med kassler & gorgonzola

En rätt som går relativt fort att göra och verkligen smkar gorgonzola. Jag har valt den starkare varianten Gorgonzola Piccante. Som vanligt har jag inte måttat allt då jag gör efter känsla.



*400 gr Penne
*Kassler
*Gorgonzola Piccante
*5 dl grädde
*Lite mjölk
*Vitlökspeppar
*Margarin eller smör

Koka pastan enligt anvisning. När den är klar slå upp i ett durkslag tills vattnet är borta. I med margarin/smör och rör om. Krydda med vitlökspeppar och smaka av.

Skiva kasslern i skivor och sen i mindre bitar. Lägg i lite pasta i en ugnsform. Lägg på bitarna med kassler.
Skiva gorgonzolan i bitar och fördela över kasslern. På med resten av pastan.
Häll i grädden och mjölk.
Lägg över folie och in i ugn 200 gr beroendes på ugn. Låt stå ca 30-40 min. Kolla sen av hur det ser ut. En del gillar lite lösare och en del torrare/krämigare. Jag vill ha så det är lite sås. Då får man mera fram gorgonzola smaken.
Servera och toppa med färsk ruccola!


Risoni med räkor

En enkel rätt som jag tycker påminner lite om risotto. En pasta jag verkligen börjat tycka om.


*500gr Risoni (Barilla)
*1 purjolök
*1 stor påse bladspenat
*Skalade räkor (går bra med färdigskalade frysta)
*Asiatisk sweet & Sour Chili
*Salt
*Vitlökspeppar
*Olja

Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Salta.
Skiva purjolöken och skölj bladspenaten.
Skölj även av dom färdigskalade räkorna.
När risonin är klar häll av vattnet i ett durkslag. 
Bryn purjon i olja. Lägg i räkorna och bladspenaten. Krydda med vitlökspeppar. 
Blanda ihop risoni, purjon, bladspenat. Krydda mer med vitlökspepparn tills du tycker smaken är bra. Häll i sweet & sour chilin efter smak.
Servera!


Pannbiff med ugnsbakad balsamicopotatis

Det finns lite olika recept på den här potatisrätten som är otroligt god. Hittade ett recept men om jag måttat efter den hade det nog inte smakat något. Nedan recept är inte måttat exakt utan man får göra efter egen smak.


*900 gr Amandine potatis
*50 gr smör eller margarin
*1 dl vit balsamico
*4st röd lökar
Salt och grovmalen svartpeppar. Flingsalt gör det godare.

Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär potatisen i större bitar (se bild).
Skala löjen och skär i klyftor.

Smält smöret/margarinet i en ugnsfast form. Lägg i potatis och lökklyftorna. Salta, peppra och häll i balsamicon. Blanda.
Stek i ugn ca 30 min med folie. Ta sen bort folien och stek i ugn ytterligare 10 min. Beroendes på ugn känn av på potatisen så den är mjuk.
Servera tex till pannbiff!


Dumlekakor utan Noblesse

Superlätta kakor att göra men dock en sockerbomb. Jag testade utan Noblesse men tror dom blir bättre med. Använde aliminiumformar och fick 24 st.


*1dl socker
*200 gr smör
*3 dl vetemjöl
*1 tsk bakpulver

Fyllning:

*1 påse Dumlegodis
*1 ask Noblesse choklad

1. Blanda alla ingredienser till kakdegen. Rulla till 24 st kulor som placeras i varsin aluminiumform.

2. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degkula

3. Grädda i ca 10 min beroende på ugn i 200 grader

4. Lägg en platta Noblesse på varje kaka direkt när du tar ut från ugnen. Låt svalna innan servering.


Toast med rökta räkor

En mycket god toast men enormt mäktig.

Till detta har jag inte mätt upp utan gjort efter smak. Däremot använde jag 500 gr rökta räkor.

*Rökta räkor
*Creme fraiche
*Liten förpackning djupfryst gräslök
*Äkta majonäs
*Hot chilisås
*Salt och grovmalen svartpeppar
*Formbröd (toast)

Blanda ihop röran.
Stek toasten i stekpanna. 
Lägg upp på tallrik och lägg över räkröran.
Toppa med grovmalen parmesan.


RSS 2.0