Fisk med citronsås



Recept för ca 2 personer

300 g fiskfilé, ex torsk (jag väljer torsk)
Salt
                                       
Citronsås:

1 msk smör eller
margarin
2 msk vetemjöl
1 dl fiskspad
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
salt, vitpeppar

Serveras till:

Kokt potatis
Broccoli

Lägg fiskfiléerna i en smord form och salta fisken.
Täck med dubbelt smörpapper och baka i ugnen ca 15 minuter,
 tills fisken är klar.
Sås: Smält smör i en kastrull och rör i mjöl.
Späd med spadet från fisken och grädde.
Koka såsen i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan och tillsätt äggulan.
Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Servera fisken med citronsåsen, kokt potatis och broccoli.

Torsk i dill och kaviarsås



Har ju inte haft så mycket recept på just fisk och det beror nog på att
min sambo inte är så förtjust i just fisk. Men sedan singeltiden så har jag
en hel del recept med bilder på just fisk som jag kommer lägga till
här på bloggen. Hade dom med på min gamla matblogg. Har fått
förfrågan just varför jag inte har det, men nu kommer jag lägga ut lite då och då.
Recept på ovan fisk är för ca 4 portioner:

600 g fiskfilé, t ex torsk eller sej (jag använder bara torsk)
4 msk orökt eller lättrökt kaviar
2 gula lökar
2 dl lätt crème fraiche

Sätt ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar.
 Lägg dem i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken.
 Blanda försiktigt kaviar och lök med crème fraiche.
Bred blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen 20-25 min.
Servera med kokta grönsaker och potatis eller en god sallad.



Pytt i panna med stekt ägg



Pytt i panna går hem i alla väder och antingen tar man
sina rester på korv, bacon, lök, potatis o annat ev kött man har.
Eller så köper man färdigt. Jag skulle då föredra ICAS kycklingpytt
den är faktiskt helt ok. Willys egna är också god.
Och till det steker man naturligtvis ägg. För dom som vill ha serverar man rödbetor till.
Gott och enkelt.