Fisk med citronsås



Recept för ca 2 personer

300 g fiskfilé, ex torsk (jag väljer torsk)
Salt
                                       
Citronsås:

1 msk smör eller
margarin
2 msk vetemjöl
1 dl fiskspad
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
salt, vitpeppar

Serveras till:

Kokt potatis
Broccoli

Lägg fiskfiléerna i en smord form och salta fisken.
Täck med dubbelt smörpapper och baka i ugnen ca 15 minuter,
 tills fisken är klar.
Sås: Smält smör i en kastrull och rör i mjöl.
Späd med spadet från fisken och grädde.
Koka såsen i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan och tillsätt äggulan.
Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Servera fisken med citronsåsen, kokt potatis och broccoli.

Torsk i dill och kaviarsås



Har ju inte haft så mycket recept på just fisk och det beror nog på att
min sambo inte är så förtjust i just fisk. Men sedan singeltiden så har jag
en hel del recept med bilder på just fisk som jag kommer lägga till
här på bloggen. Hade dom med på min gamla matblogg. Har fått
förfrågan just varför jag inte har det, men nu kommer jag lägga ut lite då och då.
Recept på ovan fisk är för ca 4 portioner:

600 g fiskfilé, t ex torsk eller sej (jag använder bara torsk)
4 msk orökt eller lättrökt kaviar
2 gula lökar
2 dl lätt crème fraiche

Sätt ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar.
 Lägg dem i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken.
 Blanda försiktigt kaviar och lök med crème fraiche.
Bred blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen 20-25 min.
Servera med kokta grönsaker och potatis eller en god sallad.




Pytt i panna med stekt ägg



Pytt i panna går hem i alla väder och antingen tar man
sina rester på korv, bacon, lök, potatis o annat ev kött man har.
Eller så köper man färdigt. Jag skulle då föredra ICAS kycklingpytt
den är faktiskt helt ok. Willys egna är också god.
Och till det steker man naturligtvis ägg. För dom som vill ha serverar man rödbetor till.
Gott och enkelt.


Köttfärsgryta med potatis



4-6 personer

500 - 800 g Nötfärs
Margarin eller olja
10 potatisar
Morötter
Gul lök
Färska tomater om man vill
Paprika röd
Vitlöksklyftor
Kryddor (salt och grovmalen svartpeppar)
Vill man ha det starkare kan man ha i lite Sambal
Tomatpuré eller ketchup
Majs
Vatten
Krossade tomater

Bryn köttärsen och krydda. Lägg över i gryta.
Skiva morötter till den stl du vill ha och likaså med löken.
Skär paprikan/paprikorna som du själv vill ha i lite tjockare stl.
Pressa vitlökarna, jag brukar ha 4 st. Lägg allt i grytan och
häll över krossade tomaterna. I med majsen. Blanda ihop. Smaksätt med
tomatpurén eller ketchup och ev mer kryddor. Häll på vatten
så det blir lite mustigare.
Skär potatisen i lite tjockare skivor och lägg i. Rör ihop.
På med mera vatten och smaka av. Krydda mera om så behövs.
Låt småputtra tills potatisskivorna är mjuka.
Färdig att servera!


Kycklingklubbor i ugn



1 kg kycklingklubbor
Olivolja
4 vitlökar
Valfria kryddor (grillkrydda, vitlök ex)
Citron

Gör en marinad av Olivolja, 4 pressade vitlökar, kryddorna och pressad citron
Lägg kycklingklubborna i en långpanna. Jag klickar även i margarin lite här och där.
Fördela sedan marinaden över klubborna och in i ugn 150 gr - 175 gr ca 45 min.
Känn efter att klubborna är klara, då är dom färdiga att serveras.

Servera dom till ris eller egengjord klyftpotatis, sallad och tzatziki.


RSS 2.0