Pizza med räkor och vitlök

Ikväll blev det halvfabrikat. Snabbt och enkelt.
Pizza:

1. Pizzakit
2. 450 gr Räkor
3. Färsk Persilja
4. Basilika
5. Mozzarella
6. 4 Pressade vitlökslyftor

Lägg ut pizzadegen i långpanna.
Bred på tomatsåsen och krydda på lite mer om behövs och basilikan.
Sprid ut räkorna.
Pressa vitlöken över hela och fördela
den färska persiljan. På med mycket mozzarella.
In i mitten av ugnen i 225 gr ca 10-15 min beroendes på ugn


Het Chili con Carne

Älskar när det är lite "sting" i maten och vad är då inte lättare att göra än Chili Con Carne.

*500gr nötfärs
*Smör
*2-3 gula lökar
*Krossade tomater med vitlök
*2 Burkar kidney bönor
*Salt
*Grovmalen svartpeppar
*Cayenne peppar
*Het Chilisås

Hacka löken och bryn den så den får färg. Lägg i gryta. Bryn färsen ock krydda. Lägg över i grytan. Häll på krossade tomaterna och sköljda kidneybönorna. Tillsätt den heta chilisåsen.
Låt den puttra ihop och smaka av. Krydda mera om behövs. Om du vill ha mer chilisås tillsätt mera.
Serveras till basmatiris och toppa gärna chili con carnen med persilja.


Kyckling i gräddig chilisås

Kycklingstrimlor i gräddig chilisås:

1 grillad kyckling
5 dl grädde
Het Chilisås
Jordnötter
Basmatiris
Sallad
Riven ost för den som vill ha. Jag har
uteslutet det.

Den här är både enkel och riktigt god och perfekt att ha med sig i matlådan. Går fort att göra. Serveras med en lätt sallad.

Ta bort skinnet från den grillade kycklingen och kasta det. Strimla kycklingen och lägg allt i en ugnsform.
Vispa grädden lite pösig. Ha i chilisås efter smak hur starkt du vill ha och häll över kycklingstrimlorna.
Krossa jordnötterna och strimla över så den täcker.
In ugn ca 175 grader så allt blir varmt. Bäst att känna av då det är olika på ugnar. Jag har i mitten av ugnen ca 20-30 min. När det puttrar i formen brukar det vara lagom.
Serveras med basmatiris och sallad!


Kycklingbitar med sesamolja

Den här rätten är en av fovoriterna här hemma och går dessutom fort att tillaga så den passar ypperligt att göra efter en dag på jobbet likväl som att bjuda på.

*Kycklingfileer
*Gula lökar
*2-3 pressade vitlökar
*Gula och röda paprikor
*Sesamolja
*Kinesisk soya
*Basmatiris
*Jordnötsolja (går bra med annan olja)

Skär fileerna i bitar och bryn dom. Krydda.
På slutet häll över sesamolja. Lägg dom brynta bitarna i en ugnssäker form (oval)
Skär lökarna i klyftor och paprikorna i lite större bitar och bryn dessa med den pressade vitlöken. Häll på sesamolja och kinesisk soya viljet du även kan ha på kycklingbitarna i slutet av stekningen.
Lägg över även detta i formen och blanda om. Koka basmatriset enligt anvisning. När jag steker löken och paprikan brukar jag även strö på lite råsocker.


RSS 2.0