Spagetti med krämig linssås

Älskar att göra mat när det inte tar så lång tid efter en dag på jobbet. Denna enkla rätt kryddar jag lite extra eftersom jag själv älskar mat med lite "hetta".
Då jag försöker äta sundare så använder jag bönpasta. Receptet är för 4 personer.

  • 3-4 dl röda linser
  • 1 burk krossade tomater (Kung Markatta) valde jag denna gång
  • 3 pressade vitlökar
  • Knorrs veganska fond
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Chiliflakes
  • 4 msk tomatpure + lite hot ketchup om man vill
  • Rapsolja
  • Bönpasta spagetti
  • 1 fp Planti grädde (vegansk)
  • 1 påse färsk baby spenat
  • Mjölkfritt margarin (veganskt)
Hetta upp en gryta med olja. Pressa ner vitlöken och tillsätt tomatpure och krossade tomater. Krydda och puttra på mellanvärme ett par minuter. Häll i grädden och rör om. Tillsätt linserna och babyspenaten. Rör om. Låt puttra 30-45 min på mellanvärme och rör om mellan varven. Krydda mera om behövs. När linserna är mjuka är såsen klar.

Koka pastan enligt anvisning 7-9 min. Jag kokar ca 10 min. Häll över i ett durkslag så vattnet rinner av. Lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt lite margarin och blanda ihop.

Klart att servera!